“Kelli felli” NerdenGeliyo?
“Yok yahu öyle tıfıl falan değil, bildiğin bayağı kelli felli bir adam“… “Kelli felli” sıfatı sizce nereden gelmiş? İçindeki “kel” bir ipucu değil mi? “Kelli felli” olmanın ilk kuralının kel olmak olması bizce çok mantıklı.
Bildiğiniz gibi erkeklerin saçını döken bir yığın faktör var: yaş, stres, genetik… Ama günün sonunda kellik bir olgunluk, yetişkinlik göstergesi midir? Bizce öyledir. “Fel” ne derseniz, e o da “kel“i tamamlayan bir ikileme olsa gerek? “Kelli melli” falan gibi… Yedi mi? I-ıh, yemedi…
Zira “fel” kelimesinin aslı “fer“. Farsça’da “parıltı, ışıltı, ihtişam” anlamına gelen “farr“ın ta kendisi. Hani “gözünün feri” deriz ya… “Kel” de “fel” ile aynı harf değişiminden mustarip. Orijinali Farsça‘da “güç, kuvvet” anlamına gelen “karr“.
Yani bizim “kelli felli“nin doğrusu “kerli ferli” imiş meğer. Farsça aslı “karr u farr” olan bu tabir, güçlü kuvvetli, ihtişamlı insanları anlatmış.
Tabii bu durum kel insanların kelli felli olamayacağı anlamına gelmiyor. Öte yandan “kelli fellilik” onların tekelinde de değil demek ki. Hatta tanıma göre, kadınlar da “kelli felli” olabilemezler mi? 💪🏻👴🏻✨